Videós barangolások Miskolcon
2023. augusztus 05. írta: Reiman Zoltán

Videós barangolások Miskolcon

Induljunk el együtt egy videós barangolásra Miskolcon! Nézzük meg az Avasi kilátót, az egykori Korona Szállót, hallgasuk meg a miskolci sárkány legendáját, majd hűsöljünk a Weidlich-palotában és csobbanjunk egyet a különleges adottságokkal rendelkező Barlangfürdőben. A végén pedig egy csodatévő kút történetét ismerhetjük meg.

 

img_20230117_223802_1.jpg

 

Első állomásunk az Avasi kilátó.

Hallgassunk meg három történetet az egykori - és mostani - kilátó(k)ról és gyönyörködjünk a csodálatos drón felvételekben, amely nemcsak a mostani épület környezetét, hanem az Avas-hegyünket is megmutatja nekünk.

 

Az egykori Korona Szálló az egyik legnagyobb múlttal rendelkező szállodánk az országban. Sajnos évtizedek óta nem üzemel. A közelmúltban a Matthias Corvinus Collegium tulajdonában került és hamarosan régi fényében ragyoghat.

 

Most pedig menjünk vissza egészen a honfoglalás korába! Vajon miért lett Miskolc Miskolc? Vajon tényleg egykor egy sárkány a Szent György-hegyen? A miskolci sárkány legendája.

 

A Weidlich Pál kereskedő által épített Weidlich-palotát mindenki ismeri Miskolcon, bár a történetét és az építtető életét talán kevesebben. Járjunk utána ennek is, és pihenjünk meg egy kicsit a hűvösben.

 

És, ha már nyár, akkor irány a fürdő! A Barlangfürdő egy csoda, télen és nyáron is érdemes megnézni, illetve fürdőzni benne. De azt tudjuk, hogy milyen régre nyúlik vissza a hely története? A videóból ez is kiderül.

 

Fürdés után térjünk vissza az Avas-hegy alá. Egy titokzatos kút található az avasi pincék alatt, melynek a vize gyógyító volt egykoron. Ma már nem, hiszen nem is folyik víz belőle, de, ha folyna, akkor sem lenne gyógyító, hiszen a városi rendszerre van rákötve. Ismerjük meg a Jézus-kútját és a történetét.

 

Köszönöm, hogy velem tartottatok, folytatása következik! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolciszemelvenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr118168607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása