Öt különleges hely Miskolcon - videóval!
2018. október 02. írta: Reiman Zoltán

Öt különleges hely Miskolcon - videóval!

Induljunk egy sétára Miskolcon, nézzünk meg öt különleges helyet a városban! Ezúttal hívjunk segítségül videó anyagot a túra véghezviteléhez!

 

img_20180917_083919.jpg 

 

Első állomásként induljunk a miskolctapolcai Barlangfürdőtől, nézzük és ismerjük meg a világon egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező különleges fürdőhelyet közelebbről!

 

 

 

 

Második állomásunk Miskolc "teteje", az Avasi kilátó. Nézzük meg kívülről-belülről Miskolc ikonikus városképformáló épületét!

 

 

 

 

Harmadik állomásunk Miskolc belvárosában a Weidlich-palota, amelyet mindenki ismer, de a történetéről, múltjáról talán kevesebben tudnak sokat. Ismerkedjünk meg a kereskedővel, a bérpalotával és a Fekete kutyával.

 

 

 

 

Negyedik állomásunk Jézus-kútja szintén a belvárosban. Ismerjük meg ennek a kissé elfeledett jelentős helytörténeti emlékének a történetét!

 

 

 

 

Ötödik, utolsó állomásként induljunk a Bükk erdejei közé! Szentléleken a hegyek között található a pálos szerzetesek egykori kolostorának maradványa, mely rendkívül érdekes és izgalmas kalandra hív! 

 

 

 

Köszönöm, hogy velem tartottatok, remélem, hogy mindenkinek tetszett ez a kis összeállítás. Ha érdekesnek találtok a videókat, iratkozzatok fel a YouTube csatornámra is!

 

 

Források:

 

Serfőző Péter képe

hellomiskolc.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolciszemelvenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr5914244405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása