Szerelmesek hídja
2017. június 29. írta: Reiman Zoltán

Szerelmesek hídja

Magyarországon először Pécsett találkozhattunk a szerelmesek lakatfalával. Miskolcon 2006-ban a város elhelyezett egy nagy lakatot a Szinva-terasz nyugati oldalán lévő hídra, amit azóta több száz követett. Valószínűleg azért esett erre a hídra a választása, mert régen az Urak utcai - ma Petőfi utca -, vagy a Kálvin utcai hidakat a szerelmesek hídjának nevezték, mert

,,gyönyörű romantikus Szinva-parti részletek csodás panorámája nyílik meg a magas öreg házfalak között.''

A Belvárosba érkezik az a patak, mely József Attilát a világtörténelem egyik legszebb szerelmes versére ihlette. Ez adta az ötletet Fedor Vilmosnak alpolgármestersége idején ezen különleges híd létrehozására. A lakatot fel kell helyezni, a két szerelmesnek meg kell vallania egymás iránti érzéseit, majd mindkettejüknek a válluk fölött egy-egy kulcsot a vízbe kell dobni, ezzel szimbolizálva, hogy szerelmünk soha nem ér véget. A kulcsokat a víz elviszi, ezért mint az örökké hömpölygő víztömeg a szerelmük soha nem nyugszik, nem múlik majd el.

 

Források:

 

Fedor Vilmos: Miért Miskolc?

 

18489590_1551421781557703_8976832351298073185_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolciszemelvenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr9412628707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása