Öt különleges videó Miskolc múltjából
2021. január 05. írta: Reiman Zoltán

Öt különleges videó Miskolc múltjából

Egyszer már összeállítottam egy ilyen cikket és elég nagy nézettsége volt. Akkor Miskolc különleges helyeit mutattam be, most városunk múltjában kalandozzunk majd! Tartsatok velem!

 

img_20200717_165118.jpg

 

Először Lillafüred múltjába pillantunk bele egy videó segítségével. Öt érdekes történelmi tényt tudhatunk meg ez által és rengeteg gyönyörű régi lillafüredi képeslapot tekinthetünk meg, ugyanis jórészt ezekkel próbáltam illusztrálni a videómat. 

 

 

Második videóm az első könyvbemutatómon készült, Barta Mária Viola előadásában hallgathatjátok meg Miskolc eredetlegendáját. A legendát én írtam, úgyhogy kéretik a történetet helyen kezelni. :)

 

 

A miskolctapolcai strandfürdőt már csak a tavalyi évben láthattuk régi formájában. Idén, az év elejére elkészül majd Közép-Európa egyik legmodernebb fürdőkoplexuma. Ismerkedjünk meg még ennek előtte a strand történetével.

 

 

A Bársony-házi szakócák indították el hazánkban az őskőkorkutatást. Ez a lelet bizonyította, hogy nem csak "nyugaton" élt ősember, bármilyen fájdalmas is volt a kor akkori tudósainak. Herman Ottó nagy harca a világgal.

 

 

Végezetül nézzétek meg azt a rövid videót, amely elmonja nektek, hogy miért jó miskolcinak lenni :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolciszemelvenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr5516013568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása