100 történelmi érdekesség Miskolcról
2020. december 09. írta: Reiman Zoltán

100 történelmi érdekesség Miskolcról

Tisztelt miskolciak és nem miskolciak! :)

 

img_20201209_135829.jpg

 

Szeretném figyelmébe ajánlani mindenkinek az új könyvemet, ami immár harmadik a sorban. Ezúttal egy különleges kiadvánnyal jelentkezem, ilyen összeállítás még nem készült városunk történetéről. A könyvet ajánlom kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek, 9-től 99 éves korig :)

A könyvet mindenki számára elérhető áron, 1990 forintért lehet megvásárolni a miskolci Antikváriumban, illetve tőlem, postán vagy személyesen. Ha tőlem - dedikálva - szeretné a könyvet, írjon privát üzenetet a Facebook-on vagy keressen a zoltanreiman@gmail.com e-mail címen.

 

img_20201203_211026.jpg

 

A könyvről:

Ezúttal hadd hívjam meg egy barangolásra Miskolc történelmében! Most nem fizikai valójában járjuk be a várost, mint az előző két kiadványában, hanem csak a képzeletben. Évszázadokat utazunk vissza a múltba és Nagy-Miskolc legérdekesebb epizódjait elevenítjük fel a könyvben, néhányat csak pár mondatban, néhányat bővebbre eresztve, jobban taglalva.

Jöjjön velem az időutazásra és ismerje meg a miskolci gályarabok történetét, ismerkedjen meg Vay Erzsébettel, Lillafüred névadójával, Herman Ottóval, a párbajhőssel, Magyarország első iparmágnásával, Mátyás király lábnyomával. Tudjon meg egy-egy érdekességet a kisvasútról, a Meseautó forgatásáról, a diósgyőri ,,Csuda bótosról", ,,Ekebontó" Borbáláról, vagy Weidlich Pál különleges áruiról. A száz érdekesség között biztosan mindenki talál majd olyat, melyet nem ismert és valószínűleg rácsodálkozik majd egy-két dologra. Ajánlom ezt a könyvet kicsiknek és nagyoknak, mindenkinek, aki egy kicsit is szereti ezt a gyönyörű várost!

A Polgármester Úr ajánlója:

,,A kezükben tartott kötetben most arra vállalkozott, hogy száz miskolci történelmi érdekességet mutasson be lényegre törő rövidséggel, mégis színesen, olvasmányosan. A történelmi Miskolc, Diósgyőr és Lillafüred történeteit gyűjtötte időrendileg rendezett csokrokba, a sporttörténeti különlegességek önálló fejezetben olvashatók.

Úgy gondolom, minden miskolci számára tartogat új, színes információkat, illetve segíthet abban is, hogy egy-egy ismert szólás, legenda vagy történet eredetét felidézzük. A gyerekek is könnyen olvashatják, hiszen alkalmas a gyors információszerzésre, fiatalosan pörgő olvasmány.

Ez a könyv éppen ezért nagyszerű összeállítás, amit jó szívvel ajánlok minden érdeklődő számára."

Veres Pál Miskolc polgármestere

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolciszemelvenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr9016325742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása