A miskolciak büszkesége a cannes-i filmfesztivál döntőjében
2023. május 24. írta: Reiman Zoltán

A miskolciak büszkesége a cannes-i filmfesztivál döntőjében

Immár négy kontinensen tette le a névjegyét Balla Riana Emma kisjátékfilmje, a Rianás - vagy, ahogy mindenhol ismerik, a RIFT -, amely majd' száz (!!!) díjat nyert világszerte. Legutóbb Las Vegasból, a Vegas Movie Awards-ről hozott el négy díjat is. Az amerikai városban Balla Riana Emmát választották a „Legjobb Fiatal Színésznőnek”, éppen a napokban kapta meg a gyönyörű trófeáját.

 

1684876549514.jpg

 

Ezzel azonban nem ért véget a film versenyeztetése, ugyanis jelen pillantban egy nagyon rangos filmes seregszemlén a cannes-i Világfilmfesztiválon, a CANNES WORLD FILM FESTIVAL-on vesznek részt. A versenyen olyan világsztárokat díjaztak már, mint Bruce Willis, Cleant Eastwood, Jennifer Lopez, Eric Robert és még sokan mások.

 

1684876549536.jpg

A döntőbe jutottak listája 

 

Balla Riana Emma filmjét a CANNES WORLD FILM FESTIVAL a jelöltek közé válaszotta, ami óriási büszkeség nemcsak nekik, de Borsod megyének is. Hiszen a film stábjának java része borsodi kötődésű, a rendező Daragó Laura, a színészek, a drónoperatőr, de még, a már jelenleg Olaszországban élő zeneszerző is kötődik a vármegyéhez.

A film egy mentális betegséget mutat be drámai elemekkel fűszerezve, fordulatos cselekményszövéssel. A RIFT/RIANÁS jelenleg 95 nemzetközi díjjal büszkélkedhet. A film nagyjából még egy évet fog versenyzni a világban, mielőtt a hazai nézők megtekinthetik.

 

1684876549495.jpeg

A legutóbbi, las vegas-i trófea. A legjobb fiatal színésznőnek járt :) 

 

Nagyon várjuk már a hétvégét, hajrá Riana, hajrá RIFT!

(Kedves olvasók, hamarosan egy hosszabb interjút is olvashattok a művésznővel az oldalamon!)

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolciszemelvenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr2718131142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása